{ "title": "Kalçada Kist", "image": "https://www.kist.gen.tr/images/kalcada-kist.gif", "date": "20.01.2024 06:24:49", "author": "durmuş boğazlı", "article": [ { "article": "Kalçada Kist, Kist, halk tabiri ile içi dolu olan sıvı ya da gaz bir maddeyle boşlukların dolmasına olayıdır. Kist iltihapla ilgili olduğundan insanlar üzerinde oldukça fazla oranda görülmektedir. Kistin çok çeşitleri vardır. Bu hastalığın ilaçla tedavisi ve doğal yöntemlerle tedavisi henüz bulunmadığından, bu hastalığa yakalanma sebepleri arasında aşırı korku ve aşırı stres yer almaktadır. Tedavi yöntemlerinde de zaman zaman farklılık gösteren bu hastalıktan bir süre sonra kurtulmak mümkün.

Kalçada Kist, erkeklerde kadınlara oranla kalça kistleri daha yaygındır. Genellikle 45-50 yaşlarından görülen bu hastalık zaman zaman 50 yaşından daha genç kişileri etkilemektedir. Avasküler nekroz, kan eksikliğinden, düzensiz ve dengesiz sağlıksız beslenme sebebiyle kemik dokusunun ölmesi demektir. Bu durum kemikte kırılmalara ve kemiğin nihai olarak göçmesine sebep olabilen bir tür hastalıktır. Avasküler nekroz, en sık olarak kalça kemiğinin tepesini etkileyerek kalça ağrılarına yol açmaktadır. Bu kistler kalçadan başka kemikleri de etkilemektedirler. Kemiğe kan akışı bazı sebeplerden ötürü geçici olarak kesintiye uğramaktadırlar. Ancak en sık görülen sebebi ise kırık kemiktir.

Kalça kistleri çok fazla ağrı yapmazlar. Fakat iltihaplar önceleri küçük bir sivilce boyutunda iken insanlar bu durumu önemsemeye biliyorlar ve zamanla bu iltihap büyüyerek kist oluşmasına sebep oluyor. Bu iltihabın büyüyüp kiste çevirmesi için bu aşamada bazı belirtiler göstermektedirler. Kusma, bulantı, karın ağrısı ve bu belirtilerin yanı sıra solunum bozukluğu, morarma nefes darlığı gibi belirtileri vardır. Doktora başvurmak gerekir daha büyük sorunlarla karşılaşmamak adına. Ayrıca bu kistler için antibiyotik kullanarak içerisindeki iltihaptan kurtulmak için fakat sonrasında ameliyat şarttır. Ameliyatla bu yağ bezesi yani kisti almak gerekmektedir.
" } ] }